Son Dakika Haberleri
Tuvalet eğitimi kaç yaşında başlar, tuvalet eğitimi kaç yaşında verilmeli? Eğer bir çocuk sahibi olduysanız er yada geç bu soruların yanıtlarını aramaya başlarsınız. Çocuk gelişimi kitapları, uzmanlar, doktorlar çocuklar 18 ila 30 ay arasında tuvalet eğitimi verilmeye başlanır dese de bazıları bu kadar beklemeye gerek duymuyor. İşte çocuğunu 6 aylıkken bezden çıkaran ve tuvalet eğitimi veren annenin ezber bozan hikayesi...
Çocuğunuzun kilo alması mı gerekiyor? Bu yazım 'Çocuğum çok zayıf, kilo aldıramıyorum, ne yapmalıyım, ne yedirmeliyim?' diye düşünen anne babalara gelsin. Zayıf çocuğunuza kilo aldırmak için ona çok fazla yemek yedirmek yerine, kilo alımına yardımcı besinleri kullanarak nasıl öğün planlaması yapabilirsiniz tek tek sizin için anlattım. Hadi gelin çocuklara kilo nasıl aldırılır? birlikte öğrenelim.
'O tabak bitmeden masadan kalkmak yok!" Bu ve benzeri cümleleri kullanmayan anne-baba yoktur. Peki çocukları tabaklarındaki yiyecekleri bitirmeleri konusunda ısrarcı olmak sağlıklı mı? Yapılan son araştırma sonuçlarına göre bu sorunun yanıtı kocaman bir 'HAYIR.' Dahası tabağındaki yiyecekleri bitirme konusunda zorlanan ve daha fazla yemenin iyi olduğu mesajı verilen çocuklar birer 'obezite hastası' adayı.
'Çocuğum yemek yemiyor' diyorsanız başlayalım! Çocukların yüzde 95'i duygusal zorlanmalar, stres ve deneyim eksikliği nedeniyle yemek yemez. Özellikle 1 ve 2 yaş döngülerinde keskin ve zorlu bir hal alan çocuklarda beslenme zorlukları başta anneler olmak üzere tüm bakım verenleri üzen ve strese sokan bir kısır döngü yaratır. Bu kısır döngüye giren ve 'Çocuğum yemek yemiyor, ne yapmalıyım?' diye soran ebeveynlere ilk tavsiyem 3 gün kuralıyla başlamak oluyor. İşte 3 gün kuralının detayları...
Hiç yemek yemeyen çocuğa ne yapmalı, nasıl davranmalı? Bu soruyu kendine soran ebeveynlerin büyük bir çoğunluğunun aklına ilk gelen çözüm çocuklarını zorla beslemek oluyor. Peki çocuklara zorla yemek yedirmek doğru mu? Gelin zorla yemek yedirilen çocukların bedeninde neler oluyor birlikte öğrenip, yanıtı birlikte verelim!
Normal doğuma hazırlanan anne babalar işte işin uzmanından doğal diğer adıyla normal doğuma hazırlanan ailelere altın değerinde tavsiyeler. Doğuma girmeden önce bu önerileri mutlaka bir kenara not edin deriz.
Memorial Hastaneler grubundan yeni anne adayları için doğuma hazırlık kursları düzenliyor. Tamamı ücretsiz olan Memorial doğuma hazırlık kurslarına online kayıt olmanız yeterli. İşte detaylar...
Çocuklarda besinlere bağlı boğulma riskine aman dikkat! Özellikle 3 yaşından küçük çocuklarda en sık boğulma riski yaratan besinlerin başında kuruyemişler ve sert meyveler geliyor. Çocuk Cerrahı Op. Dr. Taner Kamacı, çocuklarda boğulma riskini ve yapılması gerekenleri sizler için anlattı.
Çocuklarda besin alerjisi görülme sıklığı son 10 yılda 2 katına çıkmış durumda. Günümüz dünyasında her bebek ve çocuk potansiyel besin alerjisi hastası gözüyle değerlendiriliyor. Bu durumda biz ebeveynlere besin alerjisi nedir, belirtileri nelerdir? öğrenmek düşüyor.
Bugünkü yazımda çocuk beslenmesinde gözden kaçan gizli bir tehlikeden bahsetmek istiyorum: Gizli açlık! Çocuğum sürekli yemek istiyor, hiç doymuyor! diyen anne babalar özellikle sizler 'çocuklarda gizli açlık nedir, neden oluşur, sonuçları nelerdir?' sorularının yanıtlarını mutlaka okuyun.
Çocukların beslenmesinde hep annelerin rolü ve görevleri konuşulur. Oysa ki babaların yemek masasındaki varlıkları çocukların nasıl birer bireye dönüştüklerinin anahtarı. Bakın 1400 ailenin katıldığı araştırmada babalarıyla yemek yemeyen çocukların gelişim özellikleri nasıl...
Çocuğunuz yemek yemiyorsa yapmanız gereken ilk 3 şeyi bu yazımda sizler için kaleme aldım. Çocuğu yemek yemediği için yıpranan, üzülen ebeveynler tüm bildiklerinizi ve yaptıklarını unutun, bu yazıyla sıfırdan yeniden başlayın.
Trend Haberler



